18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Türelem

Megosztás
Emberi kapcsolatok

Mindent most akarunk, nehezen tudjuk kivárni, amíg eljön valaminek a megfelelő ideje...


Állj meg, vándor!
Felgyorsult világban élünk. Nincs elegendő időnk semmire. Pedig annyi mindent szeretnénk.

Emlékszel, milyen csigalassúsággal telt el a gyermekkorod? Mennyiszer vágytál rá a hosszú évek alatt, hogy felnőtt legyél? Az a felnőtt, aki most visszasírja a gyermekkorát? Azóta pedig rohannak az évek. Hogyan lehetséges ez? Úgy tudom elképzelni, mint a zuhanást. Minél közelebb vagy a földhöz, annál gyorsabban zuhansz.

Emlékszem, gyermekkoromban mennyi tanulmányi vetélkedőn vettem részt iskolatársaimmal. Hosszú, örömteli órákat töltöttünk azzal a könyvtárban, hogy egy-egy fogalom jelentését megtaláljuk. Amikor ráleltünk a megfelelő lexikonra, az már fél siker volt. Bőszen körmöltük ki a számunkra szükséges tudnivalókat, nagyokat szippantva a vastag könyvekbe. Aztán jött a "gugli"…

Csak a szeretet az, ami türelmes. Minden másban türelmetlenek lettünk. Ha tudnád, mennyi mindent adtál fel vagy tettél tönkre az által, mert feladtad félúton. Ha tudnád, mennyi csodás dolgot dobtál el magadtól, ami pedig neked volt előkészítve. 

Kinéztél egy csodás sálat magadnak, de nincs időd kivárni, amíg megkapod hó elején a fizetést, ezért kölcsön kérsz rá anyukádtól. Igen, néhány percig valóban örülsz annak a gyönyörű holminak, de utána… pedig milyen jó lett volna még egy-két hétig minden nap elsétálni a kirakat előtt, gyönyörködni a sálban, arra gondolva, hogy hamarosan a tied lesz. 

Ahhoz tudnám ezt hasonlítani, mint amikor adott egy szép rózsabimbó, de neked kinyílt rózsa kell. Elkezdheted a kezeddel szétfeszíteni a szirmokat, hogy kicsit siettesd a dolgokat, de az a virág már soha nem lesz ugyanolyan, mintha magától nyílt volna ki.
Mindennek meg van a maga elrendelt ideje. Csak tanulj meg várni. Nem keresni kell, hanem kivárni. Mert aki keres, az elfárad. Inkább éld át a várakozás minden örömét és szépségét.
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat