18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Szeretet

Megosztás
Emberi kapcsolatok

Mi a szeretet? Egy érzés...Milyen megjelenési formái vannak? Ajándék, odafigyelés, ölelés...Kinek mit jelent a szeretet?


Akárhová megyünk, mindenhol azt halljuk, hogy a karácsonynak nem a bevásárlásról, költekezésről kellene szólnia, hiszen a karácsony a szeretet ünnepe és a szeretet nem mérhető pénzben. Valóban, nagyon más irányt vettünk fel az utóbbi években. De ha már a karácsony a szeretet ünnepe, akkor próbáljuk megfogalmazni, hogy tulajdonképpen mi is a szeretet.

Ismerőseim rendszeresen megosztanak olyan idézeteket, hogy nekik a gyermekük a legfontosabb, meg hogy mennyire szeretik az édesanyjukat, stb. Annak ellenére, hogy nekem is van gyermekem és még az édesanyám is él, nem tudok mit kezdeni az ilyen posztokkal. 

Mert a gyermekemet szeretni, akármilyen vásott kölyök is lenne, nem nagy kunszt. Miért nem mondjuk inkább azt, hogy szeretem a szomszédomat, pedig mindig átkopog, hogy halkítsam le a tévét? 

Ugye, ez már nehezebb? Pedig a feltétel nélküli szeretet erről szól(na). Nem tudom vállon veregetni magam azért, mert szeretem az anyukámat, aki kilenc hónapig a szíve alatt hordott, kínok közt megszült és a többi. Miért járna nekem azért dicséret, hogy szeretem őt?Nekem azzal sincs bajom, hogy pénzt költünk ajándékra. Ma délután vettem meg a fiamnak szánt ajándékot. Nekem is öröm volt megvenni, mert örülök, hogy adhatok és remélem, ő is örül majd neki. Ebben mi a szeretetlenség? 

A gondok ott kezdődnek, amikor egymást túllicitálva akarunk ajándékozni. A szeretet nem szólhat a versengésről.

És azzal sem értek egyet, hogy ne süssünk-főzzünk ilyenkor serényen a konyhában. Már miért ne? Én is így nőttem fel, hogy minden karácsonykor terüljasztalkám volt, és nagyon élveztem. Felnőtt családanya létemre miért ne tehetném ugyanezt, amikor élvezem minden percét? Szeretek napokig sütni-főzni, hogy aztán karácsonykor mindenféle finomság legyen itthon és nem zavar az sem, hogy utána szilveszterig a maradékot esszük. Boldogan majszolgatom a száraz bejglivégeket is. Számomra ez a természetes.  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat