18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Szeretet három napra

Megosztás
Életmód

Elmúlt a Karácsony, de a szeretet, és a békesség hullámai még ott vannak a szívekben, még a rengeteg sütemény jelzi, hogy ezzel nincs lezárva a boldogság útja.


E sorok írásakor Advent harmadik vasárnapja van. Sokan meggyújtották már az adventi koszorún a harmadik gyertyát, és a gyerekek is kellő izgalommal várják már a Jézuska érkezését. Ezt az ünnepet sok felnőtt és gyerek várja. A szülőknek az ajándékozás, vásárlás, ünnepi ebéd elkészítése okoz fejtörést.

Karácsony tájékán a legtöbb ember próbálja a legjobb arcát mutatni. Legalább is megpróbálja.

Minek is az ünnepe a karácsony? A szereteté. Ezt próbáljuk mutatni a rokonaink, családtagjaink, barátaink felé. Hogy milyen jók, kedvesek, figyelmesek és szeretnivalók vagyunk mindannyian. Kérdezem én, hol van ez a szeretet az év többi napján? A szeretetet nemcsak három napra kell kódolni, és utána folytatni a megszokott életvitelt. Ilyentájt van idő, hogy egy kicsit magunkra is figyeljünk. Az Advent a várakozás időszaka. 

Álljunk meg egy percre! Szakadjunk el a mindennapi rutintól, forduljunk befelé és törődjünk a lelkünkkel is! Az így eltöltött idő sok mindenre rádöbbenthet minket. Még olyan dolgokra is, amelyek akár fájdalmasak is lehetnek.

Korábban nagyon szkeptikus voltam a karácsonyt illetően. Azt tapasztaltam, hogy ez mennyire a képmutatásról szól. Valójában nem azok az emberek vagyunk, akiknek mutatjuk magunkat. Ebben nem is tévedtem, mert a legtöbb családban a három nap heves szócsaták, veszekedések színtere. Ilyenkor bocsátják ki az emberek az egész évben felgyülemlett gőzt. Mindenben gáncsot találnak. Hallottam már én karácsony másnapján veszekedéseket, amikor a városban sétáltam! Ezt a megfigyelést a szakemberek is alátámasztják.

Hányszor mondjuk ezeket a mondatokat az ismerőseinknek, barátainknak, családtagjainknak: „Boldog, békés, áldott, kellemes ünnepeket!” Mondjuk mindezt rutinból, mert így szokás. De tudjuk-e azt, hogy mi ennek a mondatnak az igazi jelentése, meg tudjuk élni ennek az üdvözlések belső érzését is? Szerintem kevesen képesek rá. Sokáig én is ilyen voltam.

A tavalyi karácsony volt az életemben az első olyan ünnep, amikor tényleg meg tudtam élni ezeknek az üdvözlési formáknak a belső értékét. Ez pedig csak egy dologtól függ. Úgy nevezik: BELSŐ BÉKE.


Horváth Éva
Az írás a szerző Tükörképek �" avagy egy „lélekbúvár” élettapasztalatai c. könyvéből származik. Minden jog fenntartva!

Lapozz bele: Tükörképek  

Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat