18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Karácsony másképp

Megosztás
Szabadidő

Te gondolsz rájuk? Amikor a megterített asztal mellett ülsz, ők szolgálatot teljesítenek..Minket szolgálnak...


Szenteste van. Körülüljük az ünnepi asztalt, ami roskadásig van disznótoros finomságokkal. Kedélyesen eldiskurálunk, olyan jó itthon lenni, olyan jó a családunkkal lenni. És mindez olyan természetes számunkra, hogy a bőséges lakmározás közepette talán eszünkbe sem jut, mekkora kiváltság ez nekünk. Pedig nem mindenkinek adatik meg ez a csodás este. 

Van, aki Szenteste azzal törődik, hogy te biztonságban legyél.
Tűzoltók. Szükség van rájuk. Nagyon-nagy szükség.

 Míg te meggyújtod az adventi gyertyát, ő letakar egy halott édesanyát. Miközben jóízűen eszed a finom bejglit, ő gázpalackkal a kezében rohan ki az égő házból.
Nem a pénzért csinálja. Nem is fizetik meg. Munkája megfizethetetlen.

Tudod, azért ő is szerencsés. Míg Neked van egy családod, neki van két családja. Az egyik családja, akiket otthon hagy, amikor munkába indul és a másik családja, a kollégái, akikkel a munkáját végzi.

Ők egy nagy család.
Érzed a finom halászlé illatát? Ő is érzi az égett emberhús szagát. Kitörölhetetlenül.
Veszélyes a munkája. Tudja, mikor elindul otthonról. Tudja, és bekalkulálja.
Töröd a fejed, hogyan terítsd meg az ünnepi asztalt? Ő is töri a fejét, hogyan közelítse meg a lángoló autót, ami bármikor felrobbanhat.Napokig csak sütöttél-főztél és most mindenkit jól akarsz lakatni.
Ő is mindenkit meg akar menteni, de tudja, hogy ez lehetetlen.
Ő is emberből van. Ő is fél. Mégsem habozik.
A rádióból karácsonyi dallamot hallasz. Ő is hallja a hangokat. A kopogásokat. A sikolyokat. Sokszor halálsikolyokat.

Bemegy a gyermekért az égő épületbe, mert tudja, ha az ő gyereke lenne bent, ő is azt akarná, hogy valaki bemenjen érte. Menjen be. Mentse meg.

Dió, alma, mák. A dióbél a dióhéjban úgy helyezkedik el, mint Jézus Mária méhében. Az alma a kisded Jézust szimbolizálja. A mák pedig a bőséget, a gazdagságot.
Kitekintesz az ablakon, hogy lásd az ünnepi világítást az utcán. De csak a sűrű köd az, amit látsz. Megesik az ilyesmi, így decemberben.
Ő sűrű füstöt lát ott, ahonnan a segélykiáltásokat hallja. Mégis elindul a hang irányába. Menni kell. Menni muszáj.
Megszületett Jézus.


Hajdú Hajnalka
Aurora táskák 
giorgomeska(kukac)freemail.hu


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat