18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Mikor alszanak a nagymamák?

Megosztás
Életmód

A nagymama főztje olyan más, van benne valami plusz. Talán a szeretet, vagy a tapasztalat, vagy mindkettő? Tanulhatunk tőlük.


A nagymamám nevelt fel. Sok évvel ezelőtt, egy nagyon hideg karácsonyi napon temettük el.
Ami gyerekkoromban természetesnek hatott, ma már hihetetlennek tűnik. Mikor alszanak a nagymamák? Egyáltalán, alszanak a nagymamák? 

Mert eltelt úgy a gyermekkorom, hogy akármilyen korán is ébredtem fel, a konyhából már meleg (!) reggeli illata szivárgott be a szobámba.

Bundás kenyér, fekete Earl Grey teával. Nagyon vékony, rosszul evő kislány voltam. Nekem a „normális” bundás kenyér sem csúszott le a torkomon. Egyik oldalát habart tojásba, másik oldalát tejbe mártotta. Külön, csak nekem.

Krumplis pogácsa. Sült szalonna, kaporszósszal. Kukoricakása, amihez külön megszitálta a kukoricadarát. Egymást ismétlő reggeli fogások voltak ezek nálunk.
Este, amikor már ágyban voltam, ő még természetesen fent volt. Vasalt, újságot olvasott, vagy a Derrick-et nézte.Soha nem láttam fáradtnak, soha nem láttam álmosnak. És soha nem láttam aludni.
Néha, ebéd után elszunyókált, én meg naivan azt hittem, ilyenkor biztosan alszik. De sajnos tévedtem. Mert ilyenkor, ha elkezdtem a sublótfiókban kutatni vagy a házi diólikőrt megkóstolni (tényleg csak megkóstolni), rögtön kinyitotta a szemét.

A legkorszerűbb konyhai robotok állnak a rendelkezésünkre, mégis annyira ki tudunk fáradni egy vasárnapi, többfogásos ebéd elkészítésétől. Ő a puszta kezével felverte a nyolc tojásos piskóta tésztáját percek alatt! És hozzá krémet is bekavart, de micsoda krémet!

Ha vendégek jöttek hozzánk, mindig így búcsúzott tőlük: - Alig ettetek.
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat