18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Lépegetős játék

Megosztás
Szabadidő

Amikor összegyűltök, és elkezdtek játszani, észrevetted már, hogy lépésről lépésre elfelejted a gondjaid, és átadod magad a játék örömének? Előjön belőled a gyermeki éned, mozdulsz minden új dobáskor, nyerni akarsz.


Gyerekkorunkban kedveljük, hisz a játék közben megtanulunk hamar örülni, ha nyerünk és elviselni a kudarcot, ha nem. Mindig kialakul az egyensúly. Kell hozzá egy adag furfang, ravaszdi módon ki kell ismerned a másik gondolkodását. 

Elmerengsz, vajon miért csap patáliát egy vesztes vagy hogyan kell méltón, humorral veszíteni, és azon, hogy lehet ugrálva örvendeni egy játékpartin, ha legyőzöd a többieket, no és nem utolsó sorban a saját félelmeidet. 

Bőven elég, ha a következő lépést megtalálod, rálépsz. Figyelsz, figyeltek egymásra. Elindul valami, egy apró mozdulat, egy piciny érzés, aztán a játéktéren a folyamatos változás, a drámai hatás, esetleges katarzis és ott a lehetőség, az alagút végén a fény, a kilátás. Néha a gödör aljából, időnként távolinak tűnik a megoldás, de ott a dobókocka és folytatás következik. Valahol, valamelyik irányba elmozdul, minden változik, de átlátjuk a játéktáblát. Ezért elfogadjuk, hogy ez a játék most ilyen. 

Aztán felnövünk? …és komolyra vesszük a figurát, bele teszünk energiát, érzelmeket és lehúz annak a súlya. Aztán felszabadultan hahotázva, hol magunkon, hol a másikon nyugtázzuk, hogy ez az élet. 

Edződünk, fejlesztjük magunkat. Aztán gyerekeink lesznek, és velük újra éljük mindezeket,… ja, hogy mégsem veszett el bennünk a belső gyermek, aki szeret játszani? Ja, tényleg. Csak itt már a játéktér nagyobb, tágabb a világ és hát, valljuk be, mi teremtjük azt a világot.

 
Ha analóg vizsgálnánk, milyen mezőkre léphetnénk a „szabad mozgás” társasban? Van egy mozdulatom, például a bal és jobb karommal felváltva malmozok, ez azt is jelenti a testtudatosságomban, hogy a saját vállalásaimat fordulatokban gazdagon, kreatívan élem, egyenletesen használom a múlt és jövő térvilágát is.

Minél harmonikusabb a szabad mozgásunk, az életünkben is úgy kerülnek elénk a feladataink, élet ritmusunkhoz alkalmazkodva. Érzéseink kellemesek biztonsággal, szilárdan, erőt sugározva érezzük magunkat. 

Ehhez nyújt segítséget országszerte a Lemanguria önismereti útja, foglalkozásai, lépésenként. Minden testrészünket tudatos mozgással egy-egy képességünket fejleszthetjük. Benned milyen érzés van most? Ha elindítod a kedvenc zenéd, milyen lesz? Könnyebb-e a változás mozgásban? Figyelünk a testrészeinkre, a testünkre?

Ez a szépsége, az élet művészete, mikor olyat élünk, amit szeretnénk. Szóval hajrá kis rókák, kalandra fel...! Az élet lépegetés. A nagy szavakon túl is. Lépésenként, a játékmezőről mezőre a PÁRTA Műhelyben! Lépj a mozgás színterére! Mire célhoz érünk lesz itt lélektánc, festés, nevetés ezerrel! Köszönöm, ha elolvastál.

Írásaim végén egy-egy jellemzést olvashattok Rólam... korábban megkértem pár közeli és távolabbi barátomat, hogy írják le hogyan látnak engem, milyen ember vagyok én? Azzal a céllal, hogy ti is lássátok, ember vagyok s közel sem szent ;)

Adritól:
Egy nyitott őszinte embert ismertem meg a személyedben, Ági. Önmagát, saját útját kereső, fürkésző, járó embert. Hálát adok minden segítségedért, iránymutatásodért. Széleskörű látásmódod, tudásod, kellő mértékben szeretettel adod át.


Pataki Ági művészet-terapeuta, Lélekember.
Egyéni konzultáció, és csoportfoglalkozások időpont egyeztetéssel.
Elérhetőségeim: 06306380738
patakiagi74(kukac)gmail.com
PÁRTA-Műhely közösség


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat