18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

A bennünk lakozó spiritualitás

Megosztás
Spirituális

Együtt érezni embertársainkkal, szinte alap lenne, de néha elmarad. Pedig milyen jól esik, ha velünk is empatikus a környezetünk...Mostanság nagy divat lett a spirituális gondolkodás, és az abból származó életvitel. Egyre több ember próbál ebből az adottságából anyagi forrást előteremteni magának. De nem ez lesz az írásom mondanivalója. 

Minden ember spirituális tudással, adottságokkal érkezik ide a Földre. Ez vonatkozik a szeretet, és az empátia meglétére is. Csak mielőtt ezen érzések ki tudnának bontakozni belőlünk, akkorra már el is nyomják bennünk. Így ez által később csak a saját kárunkon, tanulási folyamatként, vagy pedig drága pénzen vett tudással tudjuk ezen adottságainkat elsajátítani. Pedig ezek ösztönösen a lelkünkben vannak.

Most az empátia fogalmával szeretnék itt röviden foglalkozni. 

Mi is takar az empátia kifejezés? 

Együttérzést, bele érzőképességet, vagyis az empatikus ember bele tudja magát élni a másik ember lelki problémájába, anélkül, hogy tanácsot, vagy kioktatást adna a másik félnek. 

Mai rohanó világunkban már ismeretlen fogalom ez empátia. Nagyon kevesen ismerik ezt a viselkedési módot, és ebből eredően az empatikus ember „fehér hollónak” tűnik a többség szemében. A társadalom nagy hányada viszont nem hogy nem ismeri e fogalmat, de sejtése sincs róla, hogy az mit is foglal magába.

Az empátia az érzelmi intelligencia függvénye. Vagyis az EQ-nak. Minél magasabb valakinek az érzelmi intelligencia szintje, annál erősebben benne van az empatikus készség. Mostanság nem „divatos” dolog empatikusnak lenni, mert ez nem felel meg a társadalmi elvárásoknak.

Sokkal inkább jelen van az eltaposás, és az önös érdek. Az emberek döntő hányada rideg arccal, tekintettel megy el olyan emberek mellett, akik segítségre szorulnának. Nem mindig szükséges anyagi segítségre gondolni. Sokat elég lenne, ha a bajba került embert meghallgatnánk, hogy kiöntse a lelkét. Hiszen az adott egyén gyorsan megkönnyebbül ez által, de csak akkor, ha nem támadjuk hátba a kéretlen tanácsainkkal. Ugyanis, azon esetben többet ártunk, mint használunk a másik félnek.


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat