18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Félelmeink, és vágyaink hatása az életünkre

Megosztás
Életmód

Miként befolyásolják a gondolataink az érzelmeinket? Két fő érzelmünk van: vágyaink, és félelmeink.


Mi a helyzet a vágyainkkal? A vágyainkat mindig valamilyen hiányérzet táplálja. Észrevettétek már, ha kielégítjük a hiányt, megszűnik a vágy? Amikor például a nők elmennek táskát vásárolni. Nem feltétlenül azért vesznek táskát, mert nincs egyetlen táskájuk sem. Hanem mert hiányzik a kollekcióból egy piros táska, amihez fel lehetne venni a piros cipőt, ami otthon van.

 

A férfiakra is legalább ennyire jellemző a hiányérzet. Vegyük például egy foci VB döntő megnézését. Sokan bármire képesek, még szabadságot is vesznek ki a munkahelyükről, csakhogy megnézhessék a meccset! Amikor vége a meccsnek, vagy megnyugvást éreznek, mert az a csapat nyert, akinek szurkolnak, vagy csalódottságot, mert veszített, de a vágy, hogy ismét megnézzék a meccset, megszűnt! 

A vágyaink előre hajtanak, a félelmeink visszahúznak. 

Attól függ, melyik érzelmünk az erősebb, az fogja meghatározni a cselekményünk irányát! Az érzelmeink hatására fogunk majd cselekedni. Ha félünk valamitől, cselekszünk: visszahúzódunk, meghátrálunk, menekülünk! 

Ha a vágyaink az erősebbek, akkor is cselekedni fogunk, előre megyünk, törtetünk, a beton falon is átmegyünk, ha ez szükséges a célunk eléréséhez! 

A cselekvéseink pedig eredményeket szülnek. Így jutunk el a gondolattól az érzelmeinken keresztül az eredményekig. Pontosan így építjük fel az életünket: teremthetünk magunknak bőséget - nélkülözést, örömet - bánatot, jólétet - nélkülözést, mindent! 

Tősér Róbert

Motivációs tréner

Jövőkép

 


Megosztás
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat